Tradiční čaje Yerba Maté argentinské značky Piporé jsou populární po celém světě, včetně orientu. Díky vyvážené chuti je tento druh vhodný pro zkušené milovníky Yerba Maté i pro nováčky.
Chuť tohoto maté přechází ze zemité až po nasládlou chuť s náznakem oříšků. Doporučujeme vyzkoušet pro nastartování nového dne, nebo když potřebujete povzbudit během dne.
Vhodný způsob přípravy:
V hrníčku
Nasypte do hrníčku 2-3 lžičky čaje, zalijte 250-300ml vody o teplotě 80 °C a louhujte cca 5 minut. Čaj před vypitím sceďte.
V kalabase (tradiční nádoba z tykve)
Nádobu do 2/3 naplňte čajem maté, zakryjte dlaní hrdlo nádoby a zatřeste, aby se jemné části čaje dostaly na spod. Maté pak v nádobě nahrňte tak, aby byl zhruba pod úhlem 45°. Zalijte vodou o teplotě 80 °C a popíjejte přes tradiční brčko zvané bombilla. Postupně můžete dolévat novou vodu pro další nálevy. Maté se v této úpravě nedoporučuje míchat.
Složení: 100% přírodní yerba maté
Země původu: Argentina
Nutriční hodnoty:
Průměrné hodnoty na porci 100g | |
Energetická hodnota | kJ / kcal |
Tuky | g |
Nasycené mastné kyseliny | g |
Sacharidy | g |
Cukry | g |
Bílkoviny | g |
Soli | g |