Ghí je máslo zbavené vody, neboli tzv. přepuštěné máslo. U této varianty je máslo nahrazeno rostlinnými tuky, je tedy vhodné i pro vegany. Ghí se vyznačuje výraznou vůní, prodlouženou trvanlivostí a také vysokým bodem kouřovým bodem (nad 250 °C), díky kterým jde o skvělý prostředek pro vaření i smažení.
Vhodný způsob přípravy:
Ghí se hodí pro přípravu smažených i vařených pokrmů, dá se tedy využít pro usmažení vajíček ke snídani i pro pečení cukroví. Při vhodném skladování má ghí velmi dlouhou trvanlivost.
Složení: rostlinné oleje (palmový, MID, sójový), máslové aroma, betakaroten (E160a)
Země původu: Nizozemsko
Nutriční hodnoty:
Průměrné hodnoty na porci 100g | |
Energetická hodnota | 900kcal |
Tuky | 100g |
Nasycené mastné kyseliny | 49,5g |
Sacharidy | 0g |
Cukry | 0g |
Bílkoviny | 0g |
Soli | 0g |