Ful Medammas

Recept na autentický ful pochází z Egypta, ale rozšířil se do všech zemí středního východu. Každá země má svůj originální recept, avšak základ, který tvoří fava fazole je stejný. Tento teplý pokrm je nabitý výraznou chutí a vůní římského kmínu a česneku.

ful-web-4 

 

Ingredience (pro 2 osoby):

  • 400 g bobů
  • 2–3 stroužky česneku
  • 2 rajčata
  • římský kmín mletý
  • olivový olej
  • sůl (dle potřeby)
  • citronová šťáva

 

Příprava:

  1. Boby propláchněte a namočte do studené vody alespoň na 12 hodin (avšak nejlépe přes noc). pak ve vodě, ve které byly boby namočené, je přiveďte k varu a na mírném ohni uvařte doměkka. Tip: Pro úsporu času můžete hotové konzervované boby zakoupit na našem e-shopu.
  2. Uvařené boby s nálevem přelijte do hluboké misky nebo talíře.
  3. Přidejte rozmačkaný česnek, římský kmín, olivový olej a šťávu z citronu.
  4. Před podáváním můžete foul medammas ozdobit nasekanou petrželovou natí a nadrobno nakrájenými rajčátky.
  5. Podáváme za tepla.

 

Přejeme dobrou chuť!

 

Vybrali jsme pro vás