Ful Medammas

Recept na autentický ful pochází z Egypta, ale rozšířil se do všech zemí středního východu. Každá země má svůj originální recept, avšak základ, který tvoří fava fazole je stejný. Tento teplý pokrm je nabitý výraznou chutí a vůní římského kmínu a česneku.

ful-web-4 

 

Ingredience (pro 2 osoby):

  • 400 g bobů
  • 2–3 stroužky česneku
  • 2 rajčata
  • římský kmín mletý
  • olivový olej
  • sůl (dle potřeby)
  • citronová šťáva

 

Příprava:

  1. Boby propláchněte a namočte do studené vody alespoň na 12 hodin (avšak nejlépe přes noc). pak ve vodě, ve které byly boby namočené, je přiveďte k varu a na mírném ohni uvařte doměkka. Tip: Pro úsporu času můžete hotové konzervované boby zakoupit na našem e-shopu.
  2. Uvařené boby s nálevem přelijte do hluboké misky nebo talíře.
  3. Přidejte rozmačkaný česnek, římský kmín, olivový olej a šťávu z citronu.
  4. Před podáváním můžete foul medammas ozdobit nasekanou petrželovou natí a nadrobno nakrájenými rajčátky.
  5. Podáváme za tepla.

 

Přejeme dobrou chuť!

 

Vybrali jsme pro vás

 

Přihlaste se prosím znovu

Omlouváme se, ale Váš CSRF token pravděpodobně vypršel. Abychom mohli udržet Vaši bezpečnost na co největší úrovni potřebujeme, abyste se znovu přihlásili.

Děkujeme za pochopení.

Přihlášení