Recept na autentický ful pochází z Egypta, ale rozšířil se do všech zemí středního východu. Každá země má svůj originální recept, avšak základ, který tvoří fava fazole je stejný. Tento teplý pokrm je nabitý výraznou chutí a vůní římského kmínu a česneku.
Ingredience (pro 2 osoby):
- 400 g bobů
- 2–3 stroužky česneku
- 2 rajčata
- římský kmín mletý
- olivový olej
- sůl (dle potřeby)
- citronová šťáva
Příprava:
- Boby propláchněte a namočte do studené vody alespoň na 12 hodin (avšak nejlépe přes noc). pak ve vodě, ve které byly boby namočené, je přiveďte k varu a na mírném ohni uvařte doměkka. Tip: Pro úsporu času můžete hotové konzervované boby zakoupit na našem e-shopu.
- Uvařené boby s nálevem přelijte do hluboké misky nebo talíře.
- Přidejte rozmačkaný česnek, římský kmín, olivový olej a šťávu z citronu.
- Před podáváním můžete foul medammas ozdobit nasekanou petrželovou natí a nadrobno nakrájenými rajčátky.
- Podáváme za tepla.
Přejeme dobrou chuť!