Kuřecí játra s granátovým jablkem

Kuřecí játra s melasou z granátového jablka jsou výborný tip na rychlý oběd nebo večeři. Granátové jablko dodá játrům příjemnou sladkokyselou chuť a římský kmín provoní celou vaši kuchyni. Vyzkoušejte recept, který ještě neznáte a obohaťte svůj jídelníček o nové chutě.

kuřecí játra 

Ingredience (pro 2 osoby):

  • 400 g kuřecích jater
  • 1 větší cibule
  • Melasa z granátového jablka – 1 lžíce
  • Římský kmín
  • Sůl
  • Olivový olej

Příprava:

  • Játra opláchneme, očistíme od případných blanek, nakrájíme na kousky.
  • Cibuli nakrájíme nadrobno a osmažíme na rozpáleném oleji, dokud nezesklovatí.
  • Přidáme játra, necháme zatáhnout a zhruba po 10 minutách osolíme, okořeníme římským kmínem a přidáme grenadinu (s grenadinou jsme opatrní - raději ji přidáváme postupně, je hodně výrazná).
  • Dusíme dalších asi 5 minut, než jsou játra hotová.
  • V průběhu dušení ochutnáváme a podle chuti přidáváme grenadinu a římský kmín.
  • Hotovou směs podáváme s rýží nebo chlebem.

 

Tip: Přidejte ke směsi s rýží bílý jogurt, který jídlo zchladí a dodá mu svěží chuť.

 

Přejeme dobrou chuť!

 

Vybrali jsme pro vás

Přihlaste se prosím znovu

Omlouváme se, ale Váš CSRF token pravděpodobně vypršel. Abychom mohli udržet Vaši bezpečnost na co největší úrovni potřebujeme, abyste se znovu přihlásili.

Děkujeme za pochopení.

Přihlášení