Kuřecí játra s granátovým jablkem

Kuřecí játra s melasou z granátového jablka jsou výborný tip na rychlý oběd nebo večeři. Granátové jablko dodá játrům příjemnou sladkokyselou chuť a římský kmín provoní celou vaši kuchyni. Vyzkoušejte recept, který ještě neznáte a obohaťte svůj jídelníček o nové chutě.

kuřecí játra 

Ingredience (pro 2 osoby):

  • 400 g kuřecích jater
  • 1 větší cibule
  • Melasa z granátového jablka – 1 lžíce
  • Římský kmín
  • Sůl
  • Olivový olej

Příprava:

  • Játra opláchneme, očistíme od případných blanek, nakrájíme na kousky.
  • Cibuli nakrájíme nadrobno a osmažíme na rozpáleném oleji, dokud nezesklovatí.
  • Přidáme játra, necháme zatáhnout a zhruba po 10 minutách osolíme, okořeníme římským kmínem a přidáme grenadinu (s grenadinou jsme opatrní - raději ji přidáváme postupně, je hodně výrazná).
  • Dusíme dalších asi 5 minut, než jsou játra hotová.
  • V průběhu dušení ochutnáváme a podle chuti přidáváme grenadinu a římský kmín.
  • Hotovou směs podáváme s rýží nebo chlebem.

 

Tip: Přidejte ke směsi s rýží bílý jogurt, který jídlo zchladí a dodá mu svěží chuť.

 

Přejeme dobrou chuť!

 

Vybrali jsme pro vás