Kuřecí játra s melasou z granátového jablka jsou výborný tip na rychlý oběd nebo večeři. Granátové jablko dodá játrům příjemnou sladkokyselou chuť a římský kmín provoní celou vaši kuchyni. Vyzkoušejte recept, který ještě neznáte a obohaťte svůj jídelníček o nové chutě.
Ingredience (pro 2 osoby):
- 400 g kuřecích jater
- 1 větší cibule
- Melasa z granátového jablka – 1 lžíce
- Římský kmín
- Sůl
- Olivový olej
Příprava:
- Játra opláchneme, očistíme od případných blanek, nakrájíme na kousky.
- Cibuli nakrájíme nadrobno a osmažíme na rozpáleném oleji, dokud nezesklovatí.
- Přidáme játra, necháme zatáhnout a zhruba po 10 minutách osolíme, okořeníme římským kmínem a přidáme grenadinu (s grenadinou jsme opatrní - raději ji přidáváme postupně, je hodně výrazná).
- Dusíme dalších asi 5 minut, než jsou játra hotová.
- V průběhu dušení ochutnáváme a podle chuti přidáváme grenadinu a římský kmín.
- Hotovou směs podáváme s rýží nebo chlebem.
Tip: Přidejte ke směsi s rýží bílý jogurt, který jídlo zchladí a dodá mu svěží chuť.
Přejeme dobrou chuť!