Kuskus je oblíbená příloha původem ze severní Afriky, jejíž přípravu zvládne téměř každý, a to za pár minut. Existuje spousta způsobů, jak si ho udělat s masem nebo zeleninou na slano, stejně tak ale výborně chutná na sladko. Přinášíme vám jednoduchý recept, jak si tuto dobrotu připravit.
Ingredience (pro 2 osoby):
• 100 g kuskusu v suchém stavu
• ½ malé lžičky mleté skořice
• 1 malá lžička strouhaného kokosu
• 1 velká lžíce datlového sirupu
• 1 velká lžíce rozinek/brusinek
• 1 velká lžíce ořechů (lískové nebo vlašské)
• 50 ml smetany (12 %)
Příprava:
1) Kuskus v misce zalijte vroucí vodou kousíček nad horní okraj a zakryjte misku pokličkou nebo talířkem. Nechte odstát cca 5-10 minut.
2) Smíchejte si smetanu s datlovým sirupem.
3) Hotový kuskus smíchejte s rozinkami (brusinkami), ořechy, skořicí, kokosem a zalijte směsí ze smetany a datlového sirupu. Vše lehce promíchejte a máte hotovo.
Přejeme dobrou chuť!