Zátar je velmi populární směs koření, která se často podává jako doplněk k pečivu a olivovému oleji. Podle toho, odkud zátar je, se liší jeho receptura, barva i chuť. Aleppský zátar je znám svou načervenalou barvou a lehkým anýzovým aroma s kyselkavou chutí.
Vhodný způsob přípravy:
Zátar nasypeme do misky a do další misky nalijeme extra panenský olivový olej. Čerstvé pečivo namáčíme nejprve do oleje a následně do zátaru, který se na pečivo nalepí a dá se tak jíst jako jednohubka.
Alergeny: pšenice, lepek, sezam, hořčičné semínka
Složení: tymián, sezamové semínka, sumak, směs ořechů, makadamový ořech, slunečnicové semínka, koriandr, anýz, fenykl, sůl, kyselina citronová
Země původu: Libanon
Nutriční hodnoty:
Průměrné hodnoty na 1 čajovou lžičku (4g) | |
Energetická hodnota | 12kcal |
Tuky | 0g |
Nasycené mastné kyseliny | 0g |
Sacharidy | 3g |
Cukry | 0g |
Bílkoviny | 0g |
Soli | 2mg |